Laza terpeszállás, kar kinyújt, Ouzo-t kézbe vesz, pénztárcát kiürít, hősugárzót bekapcsol, poharat ürít. Ezennel felvesszük a görög(ös) életérzést, és szépen, lassan nekikezdünk a hangulatkeltésnek. Veretlenül végezni a csoportban a horvátok előtt, miközben az futball és a nemzet a megszűnés szélén áll? Tiltakozni a megszorítások és az áremelések ellen? Folyamatos EU basztatásra nagy ívben szarni? Ez kell nekünk.

 

Az előző rész tartalmából:

Erősen wikipédiás támogatással próbálom felvenni Ariadné fonalát, klikk-klikk: a görög válogatott 2011 október 11-én Grúziadze 2-1-es elpicsázásával megnyeri csoportját (Horvátország előtt) és ezzel felkúszik a FIFA világranglista 8(!) helyére (aktuális helyezés 14.) A VB után Rehaklest elzavarták, jelenleg Fernando Santos "A Mester," akivel annyira elégedett a szakvezetés, hogy nemrégiben két évvel meghosszabbították a szerződését. Tekintsünk csak a selejtező végeredményére:

tabla.png

Minden teljesen világos.

Az EB egyelőre sétagaloppnak tűnik, az előjelek (lásd fentebb) biztatók, főleg, ha megnézzük a csoportbeosztást:

 

 
A legutolsó három barátságos meccs alapján azonban már kevésbé vagyok bizakodó. Nem sok babér termett a csapatnak:1-1-es döntetlen tavaly novemberben az oroszokkal (csoportellenfél),  1-3-as vereség hazai pályán a románoktól (szintén november), majd idén egy 1-1-es döntetlen a belgákkal.
Ezen az utolsó februári meccsen Karnezisz - Papasztatopulosz, Papadopulosz, Holebasz, Torosidis - Fotakisz, Kacuranisz, Maniatisz - Gekasz, Szamarasz, Szalpigidisz felállásban lépett pályára.

A száraz tények utolsó darabja az aktuális keret:

A kilátások vegyesek, de mivel a nagy közhelykönyv szerint a futballban minden megtörténhet kivéve azt, hogy a magyar válogatott kijut végre egy nemzetközi labdarúgó-eseményre ezért bizakodva várunk egy 2004-hez hasonló eredményt:

 

Valahol itt folytatjuk hamarosan. Addig is kellemes szűköléssel, és hó végi kölcsönkéréssel alapozzuk meg a görög szurkolói aurát.

komment

Címkék: 2012 gorog valogatott gekasz

süti beállítások módosítása