Pont a dicső görög válogatottat érte az a megtisztelő feladat, hogy a nyitómeccsen sárba döngölje az egyik házigazdát. Mi is felkészülünk a jeles eseményre egy kis szájkarate formájában, mert bizony lengyeleket gyalázni nem túl nehéz feladat. Rögtön be is mutatjuk, hogyan is kell ezt.

 

 

 

Történelem

Mert ugyebár mit is adtak nekünk a lengyelek? Semmit. És a görögök? Hagy ne soroljam. Ez a szerencsétlen szláv népség ártatlan kis gumilabda a "Nagy Nemzetek Társasjátékában" , és ha éppen véletlenül van egy önálló államuk, akkor világháborút érően lerohanják őket.  (ezzel szemben Thermopülai, Marathón, Szalamisz, nagy görög szabadságharc...)

Politika

Említsük a legújabbkoruk legnagyobb poltikusát, a harcsabajszú villanyszerelőt? Esetleg Katarzyna Lenart? 

 

Hát hol vannak ők  Periklészhez képest? A nagy pánszláv mindenségben borscsot zabálók azzal próbálnak különbözni a kirilektől, hogy igyekszenek minél több mássalhangzót összezsúfolni, amelyből kizárólag a kurva szót ismeri mindenki.

Táp

És ha már a gasztronómia: Cékla, káposzta, meg pierogi. Mindez töménytelen szesszel öblítve, bármi is legyen az. Nemzeti italuk, a Zubrovka (ami egy szál fűvel ellátott vodka) az emberiség ellen elkövethető bűntettek egyik legnagyobbika (mondjuk az Ouzo se különb...). Emlékszik bárki is bármire egy üveg elfogyasztása után? Na ugye.

Turizmus/sport

Amíg a napon érlelt görög társadalom az Égei-tenger partján sütteti a hasát, addig a hidegtől pirospozsgás polák az Északi-tenger jeges vízébe áztatja a szárított heringet. Ez az egyetlen tengerpartjuk, amely kizárólag arra való, hogy legyen honnan kihajóznia a millónyi vízvezetékszerelőnek Anglia felé.

Hogyan tudtak egyáltalán egy focicsapatnyi embert összeszedni? Jöhetnénk azzal, hogy azért rendeztek (ha ezt rendezésnek lehet nevezni) Eb-t, hogy kijussanak, de nem tesszük, (mert biztos vannak riposztok mindenféle mákos vb meg Eb szereplésről) Hogy a legjobb lengyel csatár, Miroslav Klose német? És a legnagyobb lengyel pojáca, Podolski is az? Muhahaha

 Az elmúlt egy-két évtized lengyel sikereit valahogy úgy tudnák megszámolni, ahogy egy valamirevaló asztalos az ujjait: "Egy kezemen megtudom számolni, hogy a két kezemen összesen hány ujjam van." És most lehet, hogy túloztunk. Még ennyi lengyel futballsiker sincs a közelmúltban.

A nyitómeccs persze önmagában is eléggé felfokozott lesz, de a lengyelekkel ráadásul külön elszámolnivalónk is akad. A gyalázást nem is a mi kis ártatlan blogunk kezdte, hanem a lengyel lakájmédia, ami ősz mesterünket Fernando Santost pécézte ki magának, mert hogy az merészelt kihagyni egy sajtótájékoztatót. Bízunk benne, hogy Santos méltóképpen törleszt. 

komment

süti beállítások módosítása