Nem akarok megint olcsó párhuzamot vonni a fostos görög gazdaság és a Nemzeti Válogatott fordított arányú teljesítménye között. Inkább tömjénezek egy keveset.

Görögország - Oroszország 1- 0

Tippmix, magas oddsszal? Érzéki csalódás? Rossz vicc? Egyik sem. A görög válogatott továbbjutott a pánszlávista összeesküvők csoportjából.

Tökéletes meccset játszottunk az oroszok ellen. Volt itt minden, vér, dráma, gyilokpornó.

Hiába van zsilliárdos orosz mágnásfoci a tikimakitaka holland edzővel, bedarált csehekkel, ha nincs olyan hit, amely továbbjutást ér.

Mert a görög válogatottról sok mindent el lehet mondani,csak azt nem, hogy ne tudna küzdeni. Ezt a küzdelmet hiányoltam 2 éve a VB-n, és ez a hozzáállás eredményezte az Eb-aranyat 2004-ben.

Nem volt elveszett labda, viszont volt masszív védelem, kihasznált helyzet, egy adag szerencse (Fortuna, ha jobban tetszik), és továbbjutás, a minimum teljesítésével.

Szamarasz végre elkezdett jétszani, a védelem lehozta a meccset nagyobb hiba nélkül, működött a taktika, Karagunisz 1000%-on égett. Úgy a 70. perctől kezdve már azt éreztem, hogy ez a csapat nem veszíthet.

Bár a csapat játéka nem túl tetszetős (...) a hozzáállást nem lehet nem szeretni. Nincs más hátra tehát, mint kiszurkolni a minél jobb eredményt, innen nincsmegoldhatatlan feladat.

Nem, a végső győzelemről még nem beszélünk...

komment

süti beállítások módosítása