-Guten Tag, Anna! Willkommen in Leipzig!
-Guten Tag, Martina! Endlich bin ich da!
-Wie war die Reise?
-Danke, gut, nur anstrengend. Fünfzehn Stunden!
...
-Wohnen Sie weit, Herr Berg?
-Nein, in der nähe, Bach Straße fünf.

Nem akarok megint olcsó párhuzamot vonni a fostos görög gazdaság és a Nemzeti Válogatott fordított arányú teljesítménye között. Inkább tömjénezek egy keveset.

Ivánország, nagyország, és sok benne a Gulag. Talán pont ezért rühelli őket fél Európa (meg a demokráciatelepítő jenkik).

Utolsó forduló előtti kis összegzés, reménykedés, sorsvetés, szakállas nők.

Arról gyűlölködni, amit szeretünk, olyan, mintha kiskanállal kellene kiműtenünk a májunkat. Én is így vagyok a csehekkel, és mivel nem szeretem a kiskanalas májműtétet ezért egy rendhagyó ellenfelvezető következik. Részben, mert egy kicsit mégis gyalázkodunk.

 

 

Pont a dicső görög válogatottat érte az a megtisztelő feladat, hogy a nyitómeccsen sárba döngölje az egyik házigazdát. Mi is felkészülünk a jeles eseményre egy kis szájkarate formájában, mert bizony lengyeleket gyalázni nem túl nehéz feladat. Rögtön be is mutatjuk, hogyan is kell ezt.

 

 

 

Az elefánt szerfelett okos állat, még akkor is ha jósnak használják. A Citta nevű 33 éves elefánttehén citromválasztásából lengyel győzelmet olvastak ki. Hogy kik? Hát a lengyelek! Pedig aki megnézi a citromos választás videóját, láthatja, görög győzelmet jósolt. 

Címkék: görögország elefánt jóslás krakkó

Kincstári optimizmus és semmitmondás. Nagyjából ezzel él minden csapat a kötelező sajtótájékoztatókon. A görögök is dodonai módon próbáltak beszélni, de egy lengyel újságíró belecsapott a giroszba. Santos mestert bujkálással vádolta meg, a csapatot pedig titkolózással.

Mondhatunk, mi bármit a görög válogatottról, az biztos nem vagyunk autentikusak, éppen ezért megkérdeztük görög barátainkat, mit gondolnak a csapatukról. Kíváncsi mit mondott a Párizsban élő hentes vagy az athéni taxifsofőr? Kattintson! 

Címkék: athén szurkolók taxisofőr fernando santos

Június 8-án az ethnikivel indul az Európa-bajnokság, sokan figyelnek majd rájuk, persze sokkal inkább a házigazda lengyelek miatt, de ez nem zavarja a görögöket, bár óvatos 25 százalékos továbbjutási esélyről beszél a kapitány. Igaz, a másik három csapatnak is csak ennyit adott.

Címkék: lengyelország karagunisz fernando santos

A görögök képtelenek leszokni arról, hogy továbbra is hőstörténeteket írjanak. De miért vesznek bele egy tizenegyeseölő örmény kapust? Tanulságok a felkészülési meccsekről.

 

Détári Lajos, Esterházy Márton vagy Puskás Ferenc görögországi pályafutásáról és kalandjairól mindenki hallott már. De a magyar futball nemcsak légiósokat, görög válogatottat is adott. Az Ouzo néven is futó Nikosz Jutszosz (Jucsov Miklós) 1960-70-es évek játékosa volt. Hogyan kerül Csepel a képbe? Történetünk szempontjából pont ez a leglényegtelenebb adat...

 

1 komment

Adtunk volna esélyt 2004-ben Görögországnak az EB cím megnyeréséhez? És most? Na ugye...8 évvel az ország vitathatalanul legnagyobb sikere után, Görögország ismét a sötét lovak közé sorolható.

 

1 komment

Címkék: gorog valogatott hariszteasz pánszláv unio

Laza terpeszállás, kar kinyújt, Ouzo-t kézbe vesz, pénztárcát kiürít, hősugárzót bekapcsol, poharat ürít. Ezennel felvesszük a görög(ös) életérzést, és szépen, lassan nekikezdünk a hangulatkeltésnek. Veretlenül végezni a csoportban a horvátok előtt, miközben az futball és a nemzet a megszűnés szélén áll? Tiltakozni a megszorítások és az áremelések ellen? Folyamatos EU basztatásra nagy ívben szarni? Ez kell nekünk.

 

Címkék: 2012 gorog valogatott gekasz