Arról gyűlölködni, amit szeretünk, olyan, mintha kiskanállal kellene kiműtenünk a májunkat. Én is így vagyok a csehekkel, és mivel nem szeretem a kiskanalas májműtétet ezért egy rendhagyó ellenfelvezető következik. Részben, mert egy kicsit mégis gyalázkodunk.

 

 

Hogyan tudnánk gyűlölni azt az országot, amely a Cerna Horát (sznoboknak Pilsner Urquell) adta a világnak? Ki gyűlölné azt az országot, melynek fővárosa Prága? (talán az, akit átbasztak a belvárosban). 

Ki ne szeretné a knédlis káposztás csülköt?

 Hát hogy is rühellhetnénk azt a nemzetet, amely Hrabalt, Haseket, Kunderát szülte?

Vagy azokat, akiknek ilyen daluk van? 

 

Kik utálták ezt a csapatot?

És ki olyan hülye, aki nem szereti a cseh nőket?...

 ez? vagy legyen 18-as karika?

Mi nem...

Ennek ellenére mégis a földbe kell gyaláznunk ezt a kis országot, ahol feltalálták, hogyan kell kenyérből újra kenyeret csinálni, lásd még knédli. Bár a cseh csapat nagyon is hasonlít a görögre. Náluk is a megcsontosodott játékosok még valakik. 2004-ben, amikor mi dicsőséges sorozatban megnyertük az Eb-t, már ott volt Baros, Rosicky és Cech is. Kábé most is csak őket tudjuk megemlíteni, mint játékosokat. A többiekről hallgatnánk, nem azért, mert nem tudjuk a mássalhangzó-torlódások miatt leírni a neveiket, hanem azért, mert egyszerűen senkik. 

Mi is veterán sztárokkal megyünk, de aki nézte a lengyelek elleni második félidőnket, csak a spártaiaknál is hősiesebben küzdő harcosokat látott a pályán. Nem is lesz nehéz dolgunk, ha ellenfeleink most is úgy mozognak majd a pályán, mint két madzagjaitól megfosztott Spejbl és Hurvínek marionettbábú. Az erőtől duzzadó hellének ma este legyalulják, a szertelen, sörön és káposztán élő legényeket, akik gulasnak neveznek minden ételt, amit egy kicsit is lehet tunkolni.

És hogy miért fogunk még győzni? Nálunk, egy öregségére meggörögösödött kapitány áll az élen, akinek rezzenéstelenebb az arca, mint Charles Bronsonnak, és nem azért, mert időkori elhülyülésben szenved Santos, aki azt sem tudja, mi történik a pályán. A portugál szöv. kap. ilyen, a sztoikus filozófia feketeöves mestere lett, nincs olyan helyzet, ami meglepné és meggondolatlan tettre kényszerítené. Bár még nem kapott olyan megtisztelő címet, mint Rehhagel, aki Rehaklesz nevet és félisteni státuszt kapott, de már ez Eb előtt hosszabbítottak vele szerződést, ez jelzi a bizalmat. 

Ezzel szemben ki áll a másik oldalon? Bílek, akit talán csak az anyukája szeret Csehországban, mindenki más a pokolra juttatná. Ilyen dilettáns talán nem vezette még a válogatottat, de ma este segítünk a cseh szövetségnek a meghozni a döntést, elküldhetik a selyemzsinórt a nullapontos kapitánynak a meccs után. 

komment

süti beállítások módosítása